19.7.2024. 15:46
2
Vučić je sinoć u Beogradu pred Scholzom doživio blago poniženje, pogledajte o čemu se radi
FOTO: Screenshot
Srbija je s Europskom unijom potpisala Memorandum o razumijevanju o strateškom partnerstvu o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima, što je korak bliže početku rudarenja litija na zapadu zemlje, čemu se snažno protive ekološki aktivisti, građanski pokreti i skoro cijeli oporbeni korpus.
Tim povodom u Beograd je došao njemački kancelar Olaf Scholz.

Njegov avion u Srbiju je sletio u četvrtak navečer, a u Zračnoj luci Nikola Tesla dočekao ga je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić s predsjednicom Narodne skupštine Republike Srbije Anom Brnabić. Državnici su zatim prošetali crvenim tepihom od aviona  kojim je Scholz stigao do vozila njemačke delegacije.

Scholz se ukrcao u jedan od crnih automobila delegacije, a Vučić je ostao stajati na crvenom tepihu.

Vjerovatno je htio pričekati dok Scholz i njegova pratnja ne napuste zračnu luku. Međutim, Scholzov automobil nikako nije kretao pa se sve skupa oduljilo, a naposljetku je Vučić, gledajući u nekoga sa strane, rekao: “Kad bi mi netko objasnio što sad čekaju”

Snimku je na X-u objavila potpredsjednica opozicione stranke SSP Marinika Tepić. “Mikrofon RTS-a slučajno uhvatio Vučića kiselog što tri minute stoji kao vratar pored Scholzovih kola”, napisala je.



“Scholz sletio, rukovao se i ušao u kola! On ostao, čeka da krenu, bar da mahne. I na kraju nervozan kaže: kad bi mi neko objasnio šta sad čekaju!”, dodala je.
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.