6.8.2024. 11:12
0
Ukrajinska odbrana tvrdi da je oborila dvije ruske rakete i 15 dronova
Ukrajinska protivzračna odbrana oborila je dvije balističke rakete Iskander-M ili KN-23, dvije krstareće rakete Kh-59 i 15 jurišnih bespilotnih letjelica koje je Rusija lansirala tokom noći, objavljeno je u utorak u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Nekoliko eksplozija odjeknulo je u glavnom gradu Ukrajine Kijevu u ponedjeljak navečer, saopćili su Reutersovi dopisnici, nakon što se oglasila sirena za zračnu uzbunu, ali vlasti su navele da su jedinice protivzračne odbrane presrele nadolazeće projektile.

Rusija je lansirala ukupno četiri balističke rakete Iskander-M ili KN-23, saopćile su ukrajinske zračne snage, ne navodeći što se desilo sa dvije rakete koje nisu uništene.

Ruslan Kravčenko, regionalni guverner Kijeva, javio je da nema direktnih pogodaka u stambenu ili ključnu infrastrukturu.

"Krhotine su oštetile prozore na stambenoj zgradi, poslovnoj zgradi i dvije benzinske pumpe u regiji", naveo je on.

Sergej Popko, načelnik kijevskih vojnih vlasti, kazao je da, prema preliminarnim izvještajima, nije bilo štete niti žrtava.

Jedinice ukrajinske protivzračne odbrane djelovale su u gradu i u okolnoj Kijevskoj regiji, saopćile su vlasti u Kijevu u objavama na aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Guverner južne regije Mikolajev saopćio je da su zračne snage uništile 13 dronova Shahed iznad te regije.

Napad je izazvao tri požara koji su u međuvremenu ugašeni. Oštećene su i tri stambene zgrade, centar za rekreaciju i poslovna zgrada, prenosi Reuters.

(Erna H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.