19.10.2024. 10:04
1
Trump kaže da SAD ne bi trebao obuzdavati Izrael
Bivši američki predsjednik Donald Trump kaže da je ubistvo vođe Hamasa povećalo vjerovatnost za postizanje mirnog rješenja izraelskog rata protiv Gaze.

Na pitanje je li Sinwarova smrt olakšala ili otežala postizanje mira, odgovorio je: “Mislim da je olakšala. Drago mi je što je (izraelski premijer Benjamin Netanyahu) odlučio učiniti ono što je morao učiniti.”

Trump je rekao da ga američki predsjednik Joe Biden “pokušava obuzdati”, misleći na Netanyahua i da bi on “zapravo trebao raditi suprotno”.

Trump se često predstavlja kao pristalica Izraela, ukazujući na svoju odluku da preseli američku ambasadu u Jerusalem i ulogu njegove administracije u posredovanju u Abrahamovom sporazumu iz 2020, prema kojem su arapske zemlje, uključujući Ujedinjene Arapske Emirate i Bahrein, normalizirale veze s Izraelom. Palestinci su se dugo protivili ovim politikama.

(Ajdin B.)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.