12.7.2024. 10:52
1
Stevandić najavio da RS neće ispoštovati odluku Ustavnog suda BiH: To je dio hibridnog rata protiv nas
Predsjednik NSRS Nenad Stevandić najavio je faktički da će krivično djelo kada je izjavio da RS neće ispoštovati odluku Ustavnog suda BiH o državnoj imovini na Jahorini.
On je rekao da je Ustavni sud BiH 'još jedna od rijetkih preostalih poluga hibridnog rata koji se vodi protiv RS i ponekad koristi Federaciju BiH kao alibi', te da 'oktroisane odluke neće biti prihvaćene'.

Komentirajući jučerašnju odluku Ustavnog suda BiH o prodaji nekretnina na Јahorini u Republici Srpskoj, Stevandić je rekao da je sigurno da bez srpskih sudija takve odluke nemaju dejstvo.

"Imamo odluke Narodne skupštine Republike Srpske. Nećemo prihvatiti oktroisane odluke. U BiH sve mora da se završi saglasnošću naroda i entiteta. Gdje se narod i entiteti nisu saglasili, principi ravnopravnosti su narušeni", istakao je Stevandić.

On je naveo da je Ustavni sud BiH jedna od rijetkih institucija, pored Kancelarije visokog prestavnika, koja nema osnovni način funksioniranja kao što je poštovanje naroda i entiteta.

"Činjenica je da trenutno ne poštuju samo Srbe", rekao je Stevandić.

(Ajdin B.)
1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.