12.7.2024. 21:16
2
Skandalozna izjava Staše Košarca: Srebrenica je isključivo politička platforma!
Zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara BiH Staša Košarac kazao je da je govor predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića "potvrdio da je Srebrenica isključivo politička platforma, kao i da ne poštuje žrtve naroda kojem pripada".

Prema njegovim riječima, Bećirovićev jučerašnji govor u Potočarima je "vrhunac radikalizma i fanatičnosti, te da je njegov politički i svaki drugi ekstremizam eksplodirao na komemorativnom skupu u Potočarima, odakle je poslao uznemirujuće, opasne i otrovne poruke prema svemu što nosi prefiks srpski."

- Taj promoter antisrpske histerije očigledno je u potpunosti izgubio samokontrolu i više ne bira ni mjesto ni vrijeme za raspirivanje nacionalne mržnje i netrpeljivosti prema srpskom narodu sa obje strane Drine, RS i Srbiji - naveo je Košarac na Instagramu.

Košarac je naveo i da "srpski narod ne može očekivati ništa drugo od pobornika istinski agresivne i ratoborne ideje o unitarnoj BiH pod bošnjačko-muslimanskom dominacijom, kakva je zamišljena u Bećirovićevom omiljenom štivu - islamskoj deklaraciji".

- U njegovoj glavi, usijanoj od ekstremizma i mržnje, priviđaju se velikosrpske deklaracije i ideologije. Nema tu prostora za istinu, činjenice i realno stanje stvari - rekao je Košarac.

On je kazao da je RS za mir, stabilnost, međusobno uvažavanje, kao i za striktnu primjenu Dejtona i poštovanje Ustava, te unutrašnji dogovor dva entiteta i tri konstitutivna naroda.

- U Bećirovićevim antidejtonskim ambicijama i fantazijama o muslimanskoj BiH mi ne želimo da učestvujemo - zaključio je Košarac.

(Sead M.)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.