15.7.2024. 17:13
0
Crnadak o odluci CIK-a za delegata u Domu naroda BiH: Nije još svanulo, ali se bar malo razdanilo
FOTO: ARHIV
Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak reagovao je na odluku Centralne izborne komisije (CIK) Bosne i Hercegovine, kojom je potvrđeno da će peti delegat u Klubu Srba Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH biti Nenad Vuković.

U komentaru na društvenoj mreži Facebook, Crnadak kaže da je "u ovoj zemlji nepravda mnogo puta pobijedila", a da su "sila, moć i korupcija zbog toga pomislili da su svemogući".

"Ipak ima ona narodna u koju moramo vjerovati: možeš kako hoćeš, ali ne možeš dokle hoćeš. Iako je trebalo skoro dvije godine, konačno je provedena volja narodnih poslanika, nakon što je SNSD izgubio moć svojih kompanjona u Sudu BiH. Od danas je PDP-ov Nenad Vuković srpski delegat u Domu naroda. Isto tako, Snježana Novaković Bursać, koja je nepravedno obavljala tu funkciju do sada, od danas više nije delegat", napisao je.

Predsjedniku entiteta Republika Srpska Miloradu Dodiku poručio je da "okači mačku o rep" izjave da Vuković neće preuzeti mandat.

"Od danas Snježana nema nikakvo pravo da sjedi u stolici delegata i bilo bi dobro da je Dodik prestane sramotiti i nagovarati da se gura sa skupštinskim obezbjeđenjem i glumi da je i dalje delegat. Pored lijepog osjećaja kad pravda pobijedi, za mene je ovo i lična satisfakcija, jer sam od prvog dana, kao član Komisije za izbor delegata, tvrdio da je PDP-ov listić ispravan. Pozivam rukovodstvo Doma naroda da ne razmišlja o mogućim opstrukcijama na koje ih nagovara SNSD. Gotovo je, SNSD je zgubio sredstvo za ultimatume i ucjene. Nije još svanulo, ali se bar malo razdanilo", stava je Igor Crnadak.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.