21.8.2024. 14:41
0
Svake godine ista priča - Dodik nakon posjete šefa CIA-e: "RS nikada nije sporio suverenitet i teritorijalni integritet BiH"
Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik istakao je danas da je borba protiv terorizma obaveza cjelokupnog slobodnog svijeta i da je u tom kontekstu značajna posjeta direktora CIA-e Williama Burnsa BiH.

Dodik je rekao da je RS posvećena toj borbi i da pozdravlja svaku saradnju u toj oblasti.

- RS nikada nije sporila suverenitet i teritorijalni integritet BiH shodno Dejtonskom sporazumu i secesija nikada nije bila naša politika. Ali RS ima pravo na političku borbu za svoj status, shodno slovu Dejtonskog sporazuma - poručio je Dodik.

Ponovio je svoj stav da je "BiH zajednica dva ravnopravna entiteta i tri konstitutivna naroda" i da s toga ohrabruje stav Burnsa da "odgovornost za funkcionisanje zemlje leži na svim etničkim zajednicama".

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.