1.10.2024. 18:29
2
Sin savjetnika direktora policije RS doveden u Tužilaštvo: Kod njega pronađeno 5 kg droge
Marko Simić, sin savjetnika direktora policije RS Dragana Simića, koji je jučer uhapšen u akciji kodnog naziva "Nišan 3" predat je danas u nadležnost OJT Banja Luka, piše Srpskainfo.

Njega će ispitati nadležni tužilac koji će potom donijeti odluku o eventualnom prijedlogu za pritvor.

Simić je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

-Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjoj Luci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca OJT Banja Luka izvršen je pretres BMW i stana u Banjoj Luci koje koristi uhapšeni, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto ukupno 5,5 kilograma marihuane, digitalna vaga za precizno mjerenje, mobilni telefoni, novac u iznosu od 4.200 eura, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela – navedeno je u saopštenju PU Banja Luka.

Izvor Srpskainfo ranije je otkrio da su policijski službenici u Kuljanskoj ulici pokušali prvo zaustaviti Simića u BMW, ali je on pobjegao.

– Simić je skrenuo kroz dvorište kuće i na ograđenu livadu, gdje su ga policajci na kraju stigli, popriječili mu put i uhapsili ga uz upotrebu sredstava sile – ispričao je izvor Srpskainfo.

 
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.