20.10.2024. 21:36
1
Više povrijeđenih osoba u sukobu Ultrasa i Red Armyja: Iz MUP-a HNK kažu da je sve počelo zbog iscrtavanja grafita
FOTO: Hercegovina.info
Više osoba je povrijeđeno u sukobu navijačkih grupa koji se večeras dogodio u centru Mostara, na Španskom trgu, potvrđeno je za portal "Avaza" iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Kako je rekao Ljudevit Marić, portparol Uprave policije MUP-a HNK, trenutno se sa službama Hitne medicinske pomoći i drugim zdravstvenim ustanovama, utvrđuje koliko je osoba zadobilo povrede u ovom sukobu.

Policija je, rekao je Marić, u 20:25 sati dobila prijavu o narušavanju javnog reda i mira u većem obimu.

- Vjerovatno se radi o sukobu između dvije navijačke grupe i to zbog, navodno, iscrtavanja nekih grafita, ali o svemu ćemo detaljnije znati nakon provođenja svih istražnih mjera i radnji koje se provode - rekao je on.

Brojne policijske patrole su na terenu i trenutno se traga za akterima ovog sukoba koji je jako uznemirio građane.

Navijački neredi su stavljeni pod kontrolu i uz pomoć pripadnika Jedinice za operativnu podršku, odnosno, specijalaca. 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.