15.7.2024. 16:30
0
Policija spriječila tragediju: Prijetio da će ukućane raznijeti - bombom
Policajci u Čeliću jučer su spriječili porodičnu tragediju, a 40-godišnji muškarac koji je prijetio da će ukućane raznijeti bombom je uhapšen.

Pripadnici Policijske stanice (PS) Čelić jučer su, postupajući po prijavi nasilja u porodici, izlaskom na mjesto događaja u porodičnoj kući zatekli prijavljenu osobu M. Č. (40). On je, prema policijskim navodima, u rukama držao ručnu bombu te je postojala potencijalna opasnost povređivanja svih ukućana.

- Intervencijom policijskih službenika ručna bomba je oduzeta, a muškarac je uhapšen i privedeno u službene prostorije PS Čelić. O događaju je obaviješten kantonalni tužilac, a potrebne mjere i radnje poduzeli su policijski službenici Policijske stanice Čelić i Odjeljenja kriminalističke policije Policijske stanice Čelić, naveli su iz Uprave policije MUP-a TK.

Izvršenim pretresom u porodičnoj kući pronađeni su i oduzeti automatska puška, vazdušna puška, više komada municije različitog kalibra te određena količina biljne i praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

M. Č. je, nakon kriminalističke obrade, uz izvještaj danas predat Kantonalnom tužilaštvu na dalje postupanje zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u porodici i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.