13.7.2024. 11:38
0
Nijedan grad u Belgiji ne želi biti domaćin reprezentaciji Izraela
Fudbalska reprezentacija Belgije će u novom izdanju Lige nacija odmjeriti snage protiv selekcije Izraela.

Ova utakmica prouzrokovala je velike probleme Fudbalskom savezu Belgije jer nijedan grad u ovoj zemlji ne želi biti domaćin ove utakmice.

Liege, Brisel, Leuven, Antwerpen i Brugge već su objavili da su odustali od kandidature za odigravanje ovog susreta, pa Belgijanci sada traže konsultacije sa UEFA-om o alternativnim lokacijama van države.

Uzrok svemu je izraelsko bombardovanje Palestine i nesigurna situacija u Gazi, pa je tako Ministar sporta u Briselu Benoit Hellings ranije izjavio da susret neće biti odigran u ovom gradu jer se "sigurnost navijača, igrača i građana ne mogu garantovati, te da utakmica nosi veliku opasnost čak i ako se bude igrala iza zatvorenih vrata".

Uprkos nekoliko pokušaja da se Savez dogovori sa nekim od gradova kako bi ugostili selekciju Izraela, to se nije dogodilo pa će se utakmica morati igrati u inostranstvu.

Za sada se kao najrealcija opcija nameće Pancho Arena u Mađarskoj.

Belgijski mediji ističu da će odigravanje ove utakmice van belgijskog teritorija stvoriti velike finansijske gubitke Fudbalskom savezu ove zemlje. Osim što će ostati bez milion eura planiranog prihoda, morat će platiti i putne troškove.

(Erna H,) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.