13.7.2024. 16:54
0
Anwar El Ghazi dobio tužbu protiv Mainza nakon otkaza zbog poruka podrške Palestini
FOTO: screenshot/x
Fudbaler Anwar El Ghazi dobio je tužbu protiv njemačkog bundesligaša Mainza zbog otkaza kojeg mu je rukovodstvo uručilo zbog njegovih poruka podrške Palestini.

Sud za rad u Mainzu presudio je da izjave holandskog fudbalera spadaju u okvir slobode izražavanja i ocijenio raskid njegovog ugovora ništavnim.

Sud je naložio klubu da El Ghaziju nastavi da isplaćuje mjesečnu platu od 150.000 eura i da bude vraćen u klub.

Mainz je prvo suspendovao, a zatim upozorio El Ghazija u oktobru na frazu “Od rijeke do mora“, koju je koristio na Instagramu.

“Od rijeke do mora, Palestina će biti slobodna“, propalestinski je slogan koji se odnosi na područje između rijeke Jordan i Sredozemnog mora, koje uključuje Izrael, Zapadnu obalu i Pojas Gaze.

El Ghazi je slobodan igrač otkako ga je Mainz otpustio 3. novembra prošle godine.

“Zauzmite se za ono što je ispravno, čak i ako to znači da stojite sami. Moj otkaz nije ništa u usporedbi s paklom koji se nanosi nevinim ljudima u Gazi“, poručio je ranije El Ghazi na društvenoj mreži X.

Prije Mainza, El Ghazi je igrao za Ajax, PSV Eindhoven, Aston Villu, Everton i Lille. Za reprezentaciju Holandije odigrao je dvije utakmice.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.