13.7.2024. 19:36
0
Senijad Ibričić ima novi klub
FOTO: FK SARAJEVO
Senijad Ibričić ne može bez nogometa. Popularni Ibro je nedavno se razišao sa FK Sarajevo, gdje je obavljao ulogu sportskog direktora.
Sada uživa u odmoru i puni baterije za nove izazove, ali već ima novi klub, piše Faktor

Odlučio je da 'oživi' igračku karijeru i zaigra u petoj ligi Slovenije. Više rekreativno, nego ozbiljno, no Ibričić je poznat kao veliki profesionalac i tako će sigurno i ponašati i u ovom rangu takmičenja

On će nastupati za NK Šmartno Ljubljana, koja igra u MNZ Ligi pod pokroviteljstvom MNZ Ljubljana. Prošlu sezonu završili su na petom mjestu, a sada dobili veliko pojačanje.

- Sada uživam u druženju kroz igru. Fudbal mi je uvijek u krvi i ne mogu od toga pobjeći, čak ni u penziji. Ovo je novi nivo druženja u rekreativnom i veteranskom fudbalu. Radujem se utakmicama, a posebno druženju sa ovim momcima. Privukla me vizija kluba i sa zadovoljstvom sam došao da svojim bogatim iskustvom pomognem u razvoju igrača i kluba - rekao je Ibričić za zvaničnu stranicu kluba.

Ibričić je tokom ljetne pauze bio i kapiten mininogometne reprezentacije BiH na Evropskom prvenstvu koje je održano u Sarajevu.

Karijeru je počeo u Podgrmeču iz svog Sanskog Mosta, a završio u Domžalama, gdje je također ostavio duboki trag.
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.