14.7.2024. 17:39
0
Alcaraz deklasirao Đokovića kao niko dosad i osvojio Wimbledon
Karlos Alkaraz (Carlos Alcaraz) deklasirao je Novaka Đokovića u finalu Vimbldona rezultatom 3:0, po setovima 6:2, 6:2, 7:6, te tako odbranio titulu u Londonu i osvojio svoj četvrti Gren slem u karijeri.

Španac je pružio partiju za historiju i još jednom naglasio - nova generacija je tu! Vjerovatno je da mu je ovo i najbolja partija u dosadašnjoj karijeri, jednostavno je toliko dominantno izgledao protiv tenisera Novakovog kalibra, kakvih nema mnogo.

Od samog starta meča je pokazao kako će ovo sve izgledati. Alkaraz je već u prvom gemu meča napravio brejk iz pete prilike, nakon što je taj gem trajao 14 minuta. 

Potvrdio ga je svojim servisom, a onda ponovo u petom gemu oduzeo servis svom rivalu u finalu. Nije Đoković izgledao dobro u prvom setu. 

Drugi set - slična priča. Karlitos pravi brejk na samom startu seta, pa nastavlja u istom ritmu. Jednostavno je izgledao kao da je s drugog svijeta. Španac je igrao u transu, a Đoković, pomalo i neočekivano, nije imao rješenje za njegove dobre udarce. Nakraće rečeno, svaka loptica je ulazila u teren, nebitno koliko mu loša pozicija bila. 

Ovaj put je u sedmom gemu napravio drugi brejk, te se tako doveo u situaciju da osvoji set, što je i učinio. 

Treći set je izgledao nešto drugačije. Novak se razbudio i počeo mnogo bolje servirati. Doduše, ni Alkaraz nije spuštao nogu s gasa. 

Alkaraz je napravio brejk u devetom gemu, te imao tri lopte za meč i trofej u desetom, ali se Đoković uspio vratiti i odvesti treći set u taj-brejk.

Ipak, tamo je Španac je bio mnogo smireniji i na kraju je slavio u meču.

Karlos Alkaraz je osvajanjem Vimbldona osvojio svoj četvrti Gren slem u karijeri, dok je Đoković ostao na 24.

(Erna H.) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.