14.7.2024. 18:42
0
Skromni Alcaraz: Ne smatram se takvim šampionom, ali nastavljam putovanje
Carlos Alcaraz ima 21 godinu, dva mjeseca, devet dana i četiri grand slama od čega dva Wimbledona.

Brže nego što smo očekivali, lakše nego što je priželjkivao, teniska senzacija iz El Palmara odbranio je najprestižniju titulu u tenisu – 6:2, 6:2, 7:6.

Uzastopna.

Moglo je biti i ubjedljivije da pri rezultatu 5:4 i 40:0 u trećem setu Alkaraz nije propustio tri vezane meč lopte.

„Jeste bilo 40:0, ali znao sam da sam daleko od pobjede. Novak je s druge strane mreže“, podsetio je sagovornicu mladi šampion, čije se poštovanje prema najtrofejnijem u historiji nije menjalo ni kada je pobjeđivao, ni kada je gubio od njega, prenosi Sport Klub. 

„Znao sam da će juriti svoje šanse tako da sam se trudio da ostanem fokusiran, da osvojim poen servisom, ali nisam mogao…“, dodao je.

Kada je set otišao u taj-brejk…

„Rekao sebi da moram da igram najbolji tenis. Drago mi je što sam na kraju uspio da pronađem rješenja i završim posao na vrijeme. Jako sam sretan što sam u ovakvoj situaciji, odigrao sam odličan taj-brejk“, rekao je.

Kada mu se saopšteno da je postao tek šesti teniser u Open eri koji je osvojio Roland Garros i Wimbledon iste sezone, pokazao je koliko je skroman i prizeman. Podsjetio je da je i Novak među tim šampionima, ali da on sebe ne smatra ravnim njima.

Bar ne još…

„Ne smatram sebe takvim šampionom, ali mi je mnogo drago što sam to ostvario i nadam se da ću nastaviti ovo putovanje“, rekao je.

Kada je odgovorio na sva pitanja, obratio se Đokoviću i njegovom timu biranim riječima.

(Erna H.) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.