12.7.2024. 17:38
0
Oglasilo se Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH o odluci Ustavnog suda o zemljištu u Varešu
Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva povodom medijskih upita i iskazanog interesa za komentiranje posljednje odluke Ustavnog suda BiH koja se odnosi na Odluku Vlade Federacije BiH o promjeni namjene šumskog zemljišta i privremenom korištenju šumskog zemljišta u druge namjene, saopćava da Ministarstvu još nije dostavljena ova odluka, te da do danas nije objavljena u službenim glasilima.

S tim u vezi naglašavaju da Ministarstvo nema uvid u cjelokupan tekst odluke Ustavnog suda BiH, te da se iz tog razloga ne može izjašnjavati i govoriti o mogućim implikacijama ove odluke.

- Federalno ministarstvo je opredijeljeno i u obavezi je da provodi odluke Ustavnog suda BiH, te će tako i postupati. Naglašavamo da ćemo tek po uvidu u kompletan tekst odluke biti u mogućnosti sagledati novonastalu situaciju, kada će biti jasnije implikacije ove odluke - navodi se u saopćenju Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.