21.10.2024. 8:16
0
Osman Ćatić iz SDA zadržao poziciju gradonačelnika Konjica
FOTO: federalna.ba
Prema prvim neslužbenim rezultatima lokalnih izbora u Konjicu, kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) Osman Ćatić zadržao je poziciju gradonačelnika Konjica, osvojivši skoro sedam hiljada glasova.

Ćatić je nadmašio svoje protukandidate, nezavisnog kandidata Adnana Faladžića (2.921 glas) i Emira Đulića iz Socijaldemokratske partije (SDP, 1.286) i , osiguravši nastavak svog mandata na čelu grada.

- Pred nama je već sutra mnogo posla, zato s istinskim opredjeljenjem da svojim djelovanjem opravdamo vaše povjerenje, očekujemo da zajedno koračamo dalje i kreiramo uvjete života kakve svi priželjkujemo - poručio je Ćatić, prenosi SDA na svom Facebook profilu.

U Konjicu je na izborima glasovalo 54,86 posto birača, od 21.500 registriranih.

Također, kandidat SDA za načelnika Fojnice Sabahudin u Klisura je vodstvu. Prema nezvaničnim rezultatima Klisura ima 2.387 glasova, dok je drugoplasirani Ramiz Meša (Stranka za BiH) sa 1.270 glasova. Treća je Mirjana Golub (HDZ) sa 1.049 glasova.

S druge strane, izvjesno da će novi načelnik Kreševa biti Boris Marić iz HDZ-a s obzirom da nije imao protukandidata. 

Podsjećamo, danas su u Konjicu, Fojnici, Kreševu i Kiseljaku održani Lokalni izbori koji bili prolongirani zbog nedavnih katastrofalnih poplava u ovom dijelu Bosne i Hercegovine. Preostalo je još da Centralna izborna komisija BiH odredi datum izbora u Jablanici, koja je najviše stradala u poplavama.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.