14.8.2024. 9:50
0
FBI upozorio kampanju Kamale Harris na pokušaj stranog utjecaja
Kampanja vjerovatne demokratske predsjedničke kandidatkinje SAD-a Kamale Harris saopćila je da je prošlog mjeseca FBI obavijestio da je bila na “meti operacije utjecaja stranog aktera”.

A što označava koordinisanu aktivnost koju provode strane države, organizacije ili pojedinci kako bi utjecali na unutrašnje poslove, javno mnijenje ili političke procese u drugoj zemlji, izjavio je zvaničnik kampanje.

“Imamo snažne mjere cyber-sigurnosti i nismo svjesni bilo kakvog kršenja sigurnosti naših sistema”, rekao je zvaničnik, piše Reuters, prenosi Tanjug.

FBI je u ponedjeljak saopćio da je otvorio istragu zbog navoda iz kampanje republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa da je bivši predsjednik bio meta hakera koji rade za Iransku vladu.

Trumpova kampanja okrivila je Iran i ukazala na izvještaj istraživača Microsofta od petka koji ukazuje da su hakeri povezani sa Iranskom vladom pokušali da provale na nalog “visoko rangiranog zvaničnika” u američkoj predsjedničkoj kampanji.

Iranski zvaničnici su negirali bilo kakvu povezanost s optužbama za hakovanje, a Američka vlada nije zvanično optužila Iran.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.