12.7.2024. 13:20
0
Članovima Karton revolucije zabranjen ulazak u Srbiju
Nedimu Musiću, jednom od lidera pokreta Karton revolucija, jučer je zabranjen ulazak u Srbiju. Tim povodom reagovao je Omer Berbić iz Naše stranke.

“Nakon što su u više navrata članovi nevladine organizacije Karton revolucija ukazivali na uništavanje prirode i budućnosti što sa sobom nosi rudnik Litijuma, a za šta odgovornost snosi režim u Srbiji i u RS-u, sada su jednom od lidera pokreta Nedimu Musiću zabranili ulazak u Srbiju.

Ovo je isključiv dokaz kako se uništava pravo glasa, gazi demokratija i ubija svaka vrsta otpora diktatorskom Vučićevom režimu.

Pozivamo vlast Srbije da preispita svoju odluku a Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine da pošalje protestnu notu vladi Srbije.”

(Ajdin B.)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.