12.7.2024. 10:28
0
Određen pritvor uposleniku GP BiH Blagoju Miloviću i Ivici Bagi, Galić i dalje u bijegu
Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Ivici Bagi iz Gruda i graničnom policajcu Blagoju Miloviću iz Trebinja, objavila je Istraga.

Oni su uhapšeni u okviru akcije kojom je bilo planirano hapšenje zamjenika direktora SIPA-e Zorana Galića koji je pobjegao od hapšenja i istražnih organa u susjednu Hrvatsku.

Kako je objavilo Tužilaštvo BiH u saopćenju koje potpisuje glavni tužilac Milanko Kajganić Galić je ilegalno napustio BiH i nalazi se u susjednoj Hrvatskoj.

Galić se sumnjiči za krivično djelo primanje dara.

Također, postoje osnovi sumnje da je za sada nepoznato lice iz institucija koje su uključene u istragu, osumnjičenom Galić Zoranu dostavilo informaciju o istrazi i planiranim mjerama i radnjama protiv njega, čime bi počinilo krivično djelo povreda tajnosti postupka, te će Tužilaštvo BiH, zajedno sa domaćim institucijama i međunarodnim partnerima, sprovesti istragu kako bi identifikovalo i u skladu sa zakonom procesuiralo navedeno lice.

Tužilaštvu BiH pomoć pružaju i uposlenici EUROPOL-a.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.