12.7.2024. 12:29
0
Predstavnički dom PS BiH 16. jula usvaja Budžet institucija BiH za 2024. godinu
Naredni utorak bit će radni za državne parlamentarce jer su zakazane dvije sjednice Predstavničkog doma PS BiH.

Prvo će se održati 20. redovna sjednica, a po njenom okončanju zakazana je 14. hitna sjednica Predstavničkog doma.

Na dnevnom redu hitne sjednice je Prijedlog zakona o Budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2024. godinu čiji je formalni predlagač Predsjedništvo BiH, sa zahtjevom za razmatranje po hitnom postupku.

Podsjećamo, Vijeće ministara BiH prošle sedmice je usvojilo Nacrt Budžeta za 2024. godinu, a zatim je Predsjedništvo BiH utvrdilo Prijedlog zakona o Budžetu te ga uputilo u dalju proceduru.

Hitna sjednica Doma naroda PS BiH još uvijek nije zakazana, ali se očekuje da i ona bude održana naredne sedmice. Ono što ostaje kao pitanje je koji će delegat doći na tu sjednicu s obzirom da je CIK dodijelio mandat Nenadu Vukoviću iz PDP-a, a SNSD-ova Snježana Novaković Bursać je ostala bez mandata, a odbijena je i žalba na ovu odluku CIK-a.

Iz SNSD-a su najavili da se njihov delegat neće povući te da će iskoristiti sva pravna sredstva u borbi za mandat.

Da bi bilo kvoruma za rad Doma naroda iz svakog kluba naroda treba doći najmanje po tri delegata.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.