6.7.2024. 19:51
0
Milanski aerodrom bit će nazvan po Silviju Berlusconiju
Malpensa, aerodrom grada Milana u Italiji, nosit će ime bivšeg premijera i biznismena Silvija Berlusconija, koji je preminuo prošle godine.

Zamjenik premijera i ministar prometa i infrastrukture Matteo Salvini objavio je da je Upravni odbor Italijanske uprave za civilno zrakoplovstvo (ENAC) odobrio prijedlog regionalne vlade Lombardije da se milanski aerodrom Malpensa nazove po Berlusconiju.

Aludirajući na sebe, Salvini je rekao:

“Mislim da će i ministar prometa reći ‘ok’ na ovo”, naglašavajući kako je spreman staviti potpis na ovaj prijedlog.

Silvio Berlusconi, koji je ostavio trag u poslovnom, političkom i sportskom životu Italije, preminuo je u 86. godini u rodnom Milanu 12. juna 2023. nakon niza zdravstvenih problema prošle godine.

(Ajdin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.