12.7.2024. 14:24
3
Užas: Rijaliti učesnik Zmaj od Šipova "zamrznuo" mrtvu majku, čeka TV ekipe, reagirao episkop
Kontroverzni stočar i rijaliti učesnik Ilija Grahovac, poznat i kao Zmaj od Šipova, koji je u žižu javnosti u regionu dospio video-snimkom na kojem je prikazan kako drži maratonski govor na sahrani oca, isti, pa čak i veći cirkus namjerava ponoviti i na posljednjem oproštaju od majke Boje, čije tijelo već danima drži zamrznuto, u iščekivanju dolaska TV ekipa.

Potvrdili su to za Nezavisne novine mještani Šipova, koji su zgroženi ovim, kako kažu, antipravoslavnim činom, a koliko je cijeli slučaj ozbiljan, svjedoči i činjenica da je tim povodom reagovao i episkop bihaćko - petrovački Sergije.

On je, naime, u dopisu sveštenstvu, obraćajući se svim sveštenicima Arhijerejskog namjesništva šipovskog, naveo saznanja kojim raspolaže o morbidnim idejama Grahovca.

- Povodom naših saznanja o odnosu Ilie Grahovca iz Čifluka, općina Šipovo, prema usnuloj svojoj majci Boji, kao i njegovih odnosa i ponašanja zahvaljujući TV medijima i društvenim mrežama širim masama znanim, a naročito negovo ponašanje u rijalitima i ponašanje od prije skoro dvije decenije prilikom opijela nad pokojnim mu ocem, arhipastirska dužnost nam je da uputimo ovaj raspis kliricima mjesta gde je imenovani nastanjen, kao i okružnom sveštenstvu, koje dolazi ili će dolaziti u kontatke sa Ilijom Grahovcem - navodi episkop Sergije.

Episkop bihaćko-petrovački potom iznosi još niz šokantnih saznanja.

- Nesporno je svetogrđe prema usnulim hrišanima i Bogu, je da dotični danima usnulo tijelo majke mu Boje drži "zamrznuto", čekajući da se stvore u ovim danima mogućnosti da se sakupi veći broj sveštenika kako bi održali opijelo nad njom" - navodi episkop.

Uz sve to, dodaje episkop, Grahovac bi se obratio, a uz pratnju kamera TV-kuća, koji su na svoj način dodatno potpomogli da se imenovani i učini "idolom", po kome je, "na žalost svih nas i današnjeg društva, Šipovo, pored mnogih ljudskih, historijskih a posebno prirodnih ljepota, postalo, eto po njemu, a na žalost, poznatije i prepoznatljivije".

Sve što je episkop napisao, tačno je, potvrdili su i mještani Šipova, koji ovakav čin ne pamte.

- Pokušava Zmaj od toga napraviti cirkus. Majka mu je već 10 - 15 dana negdje u hladnjači u Mrkonjić Gradu - rekao je izvor iz Šipova.

Čak je Zmaj, tvrde izvori Nezavisnih, rekao i da "pravi feštu" jer sahranjuje majku, a mora "prebaciti i oca i brata".

 - Hvalio se da će mu doći 20 popova, da će mu doći televizija. Ne lezi vraže, kada je nedavno došao vladika, on je prišao i vladiki, koji nije znao ni šta se dešava. Govorio je da će podići šator od 1.000 mjesta. Vladika je, naravno, striktno protiv toga -  kaže mještanin Šipova.

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.