12.7.2024. 12:31
0
Vučić o Srebrenici: "Umjesto da to bude prilika za riječi pomirenja, Srbija i njeni građani bili izloženi neistinama i prijetnjama"
FOTO: Tanjug
Srbija se suočava sa političkim izazovima koje nije sama stvorila, niti je za njih odgovorna, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Od početka sukoba u Ukrajini, mnogi iz okruženja su pokušali to iskoristiti protiv Srbije", rekao je on.

Kako kaže, "mi smo prije 24 sata imali priliku da pratimo događaje u Srebrenici, i umjesto da to bude prilika za riječi pomirenja i poštovanja, Srbija i njeni građani bili su izloženi pogrdama i neistinama, već i najdirektnijim prijetnjama".

Kako je rekao, jednu od stvari je nazvao "moralnim sakaćenjem Srbije", prenose srbijanski mediji.

"Od revizionizma historijskog, u kome je potrebno zaboraviti Jasenovac, Jadovno... To će se ponavljati bezbroj puta", kazao je on.

Kako kaže, druga stvar su "ruski agenti ili proksi, to je važno da se pokaže u svakom trenutku".

Vučić je rekao da će naredna dva dana biti u posjeti Egiptu, da je to jedna od najznačajnijih zemalja, i da će biti riječi o sporazumu o slobodnoj trgovini između dvije zemlje, i da će više od 80 odsto naših poljoprivrednih proizvoda imati "zeleno svjetlo" u Egiptu.

Nakon toga, kaže, odlazi u London na sastanak Evropske političe zajednice, a da nakon toga očekuje veliku posjetu Srbiji.

"Krčimo put u budućnost, i građanima obezbjeđujemo uslove za bolji život", istakao je.



(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.