9.7.2024. 12:13
0
Kolona sa tabutima stigla u Sarajevo: “Istinu o počinjenom genocidu niko nikada ne može izbrisati”
FOTO: N1
Iz Visokog je jutros ispraćena kolona s tabutima u kojima se nalaze posmrtni ostaci 14 žrtava genocida počinjenog u Srebrenici u ljeto 1995. godine. Prije nekoliko trenutaka kolona sa tabutima je stigla u Sarajevo gdje se nakratko zadržala ispred zgrade Predsjedništva BiH. Okupljeni građani su odali počast učenjem fatihe i postavljanjem cvijeća na tabute, prenosi N1.

Očekivani dolazak kolone u Srebrenicu je u popodnevnim satima. Ove godine je identificirano 14 osoba koje će 11. jula biti ukopane u Potočarima.

Medijima se u Sarajevu obratio član Predsjedništva BiH, Denis Bećirović.

“To su teški momenti za nas i za cijeli svijet. Mi smo došli da iskažemo pijetet jedinog genocida u Evropi nakon Drugog svjetskog rata. Genocid je počinjen.Osim presuda sudova u UN-u postoje brojne rezolucije koje su usvojile druge države. Od 23. maja imamo i rezoluciju Generalne skupštine UN-a. Istinu o počinjenom genocidu niko nikada ne može izbrisati”, kazao je Bećirović.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.